La convenció està d’aniversari

a Tema del mes

Es celebra el 30º aniversari dels drets dels infants

Som felices de poder d’informar-vos que aquest any se celebren el trenta aniversari dels drets dels infants.

La Convenció sobre els Drets dels Infants, de les Nacions Unides, es va adoptar el 1989. Avui, fa 30 anys. Va suposar un canvi revolucionari, ja que es va passar de considerar l’infant com un objecte de protecció a considerar-lo una persona amb els seus propis drets que pot decidir prendre les seves pròpies decisions.

La Convenció considera com a infant a tota persona menor de 18 anys. La Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 ja va proclamar que els infants tenen dret a “atenció i assistència especials”. La Convenció ha tornat a afirmar aquest principi i aclareix de quina manera es poden i s’han de protegir els drets de tots els infants.

Per tant, el dia 20 de novembre és un dia per reivindicar que tots els nens i nenes també són persones amb drets reconeguts que cal garantir per part dels adults i de les institucions que en tenen cura.
A part, també és un dia per promoure el benestar dels infants, per impulsar la defensa del dret dels infants a la salut, l’educació i la protecció.

Redactores: Marta Almansa, Andrea García, Meritxell Ibañes i Aísha Targarona

Hola! Em dic Aísha i tinc 15 anys. Visc a Barcelona i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Aquest any he escollit estudiar l'itinerari artístic, per tant ja podeu deduir que m'encanten les arts i la història relacionada amb elles. M'encanta la música i fora l'escola practico percussió. Una altra cosa que m'encanta fer és veure sèries (normalment a netflix) i parlar-ne d'elles sense parar. Fa 7 anys que vaig al cau AEiG Pare Bertran i és com la meva segona família. Si voleu saber una mica més de mi, ho podreu fer a través de les xarxes. Aquí us deixo el meu instagram: aaiishuu

Hola! Me llamo Aisha y tengo 15 años. Vivo en Barcelona y estudio 4º de ESO en la escuela FEDAC San Andreu. Este año he escogido estudiar el itinerario artístico, por lo tanto ya podeis deducir que me encantan las artes y la historia relacionada con ellas. Me encanta la música y fuera la escuela practico percusión. Otra cosa que me encanta hacer es ver series (normalmente en Netflix) y hablar de ellas sin parar. Hace 7 años que voy al cau AEiG Pare Bertran y es como mi segunda familia. Si quereis saber algo más de mí, lo podeis hacer a través de las redes. Aquí os dejo mi instagram: aaiishuu

Hey! My name is Aísha and I'm 15 years old. In live in Barcelona and I study 4th of ESO at FEDAC Sant Andreu school. This year I have chosen to study the artistic itinerary, so you can already deduce that I love the arts and history related to them. I love music so I practice percussion. Another thing I love to do is watch series (usually on netflix) and talk about them without stop. I've been on a CAU for 7 years and it's like my second family. If you want to know a little more about me, you can do it through the networks. Here I leave my instagram: aaiishuu