El bisbat de Barcelona contra el bàsquet badaloní

a Actualitat/Esports

El bisbat de Barcelona tanca el club de bàsquet Sant Josep el dissabte vinent.

Així ho ha anunciat contundent el Bisbat de Barcelona, propietari de les instal·lacions del club de Bàsquet Sant Josep a Badalona, per construir-hi una residència d’avis privada, fet que no ha agradat gent a les famílies i socis del club.

Que el club de bàsquet badaloní Sant Josep fa temps que està pendent de tancament és un fet. El bisbat de Barcelona, propietari de les instal·lacions, vol obligar a marxar a les 300 famílies i 22 equips que conformen aquest club de bàsquet, que ja fa més de 80 anys que existeix.

El bisbat de Barcelona demana com a ultimàtum desallotjar les instal·lacions principals, on s’entrenava i es feien els partits, el dissabte 30 de novembre. El motiu principal del desnonament és la falta de llicència d’activitat. El bisbat de Barcelona ha declarat que es construirà una residència d’avis privada al lloc on es troben les instal·lacions.

L’ajuntament de Badalona s’ha posicionat a favor del club de bàsquet i ha demanat al bisbat que legalitzin les instal·lacions i pagui la llicència d’activitat física que mai han pagat, per així salvar al club. L’ajuntament de Badalona ha proposat també al club, la construcció d’un nou pavelló esportiu al costat de la C-31, força lluny d’on són ara. A més de la distància del barri al nou possible pavelló al costat de la carretera, els socis ho veuen també com un inconvenient perquè poden tardar anys a tornar a jugar al bàsquet. Des del CB Sant Josep, Ibon Orrantia, president del club, rebutja aquesta solució:

“Això és inviable, és tant com matar el club. Aquesta pista és un valor brutal per a la ciutat. I perdre-la i moure-la de lloc, voldrà dir que això serà una altra cosa, no serà ben bé el Sant Pep.”

Aquest fet ha desencadenat una allau de suport a les xarxes socials els darrers dies amb l’etiqueta de #SantPepnoesToca, per part de jugadors professionals de bàsquet i també d’esportistes d’altres disciplines. Tothom de Badalona està bolcat amb la causa, i fins i tot, s’ha creat un change.org per signar a favor de mantenir el club. Els socis i famílies, també, han fet una mobilització des de el pavelló del Sant Pep fins a l’ajuntament de Badalona per demanar la suspensió del tancament de les instal·lacions.

Si tot segueix igual, un dels clubs més importants del bàsquet català, serà desnonat el dissabte.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.