Un nou satèl·lit és creat per l’Agència Espacial Europea per controlar el nivell del mar

a Actualitat/Ciència

El satèl·lit Sentinel-6 vigila tots els canvis afectats al mar a causa de l’escalfament global

L’escalfament global és un problema molt greu, ja que en els últims 25 anys, el nivell global del mar no ha augmentat constantment, sinó que recentment ha augmentat a un ritme molt més ràpid, a causa del canvi climàtic, un gran problema que ens afecta a tots. I per aquests motius el satèl·lit Sentinel-6 controlarà la Terra a partir del pròxim any, per monitorar des de l’espai la pujada del nivell del mar.

Sentinel-6 pesa al voltant d’1,5 tones i mesura uns cinc metres de llarg, i estarà orbitant a 1.336 quilòmetres de la Terra.

Sentinel-6


El satèl·lit està en una “sala blanca” que és un lloc on l’aire té molt poques partícules de pols, per a reduir al mínim la possibilitat que el satèl·lit sigui contaminat, ja que si és contaminat, es pot produir una fallada en el satèl·lit.

Aquest “sala blanca” és de l’empresa IABG, que està situada a Alemanys Ottobrunn, a prop de Munic, on es quedarà fins al seu trasllat als Estats Units pel seu llançament al novembre de l’any que ve.

Hola em dic Marta, tinc 15 anys i sóc alumna de l'escola FEDAC Sant Andreu, estudio 4rt ESO, en l'itinerari social. Visc a Barcelona, al barri de Sant Andreu i en el meu temps lliure m'agrada veure sèries de tot tipus, i el meu hobby és fer natació i cuinar però també m'encanta la fotografia.

Hola me llamo Marta, tengo 15 años y soy alumna de la escuela FEDAC Sant Andreu, estudio 4rt de ESO, en el itinerario social. Vivo en Barcelona, en el barrio de Sant Andreu y en mi tiempo libre me gusta ver series, de todo tipo, y mi hobby es hacer natación, cocinar pero también me encanta la fotografía.

Hello my name is Marta, I am 15 years old and I am a student of the FEDAC Sant Andreu school, I study 4rt of ESO, in the social itinerary. I live in Barcelona, in the Sant Andreu neighborhood and in my free time I like to watch series and my hobby is swimming, cooking but I also love photography.