Reporteres del projecte RED assisteixen a la cimera europea de ChangeMakers

a JR Go

Van assistir a la cimera per conèixer diferents punts de vista sobre l’empoderament dels infants i els joves

El passat 27 de novembre, reporteres de la revista digital Fedac Sant Andreu Report, van poder assitir al gran esdeveniment sobre la innovació social, que se celebra anualment en diverses capitals europees, i enguany s’ha esdevingut a la nostra ciutat, Barcelona.

Ashoka, és una organització sense ànim de lucre, que va ser fundada l’any 1931 als Estats Units, i a Espanya l’any 2005. Es va fundar amb el principal objectiu de ser l’organització referent en el camp de l’emprenedoria social i actualment compta amb una comunitat de més de 3.500 emprenedors socials a 96 països (a Espanya en tenim 36) i unes 300 escoles ChangeMaker arreu del món. Ashoka aposta clarament per una societat on tothom té potencial per canviar el món.

Aquesta associació, cada any, organitza una cimera on convoca a innovadors/emprenedors socials, líders corporatius i filantrops més influents en l’àmbit europeu. En aquesta convenció que té una durada de dos dies, es debaten temes d’interès social i actual com migracions, canvi climàtic, gènere, educació i salut per així trobar diverses solucions.

Enguany, aquesta important cimera europea, s’ha celebrat a la capital catalana, Barcelona. Han estat dos dies plens de debats i actualitat europea on s’han concentrat expert en diferents àmbits, però també, joves emprenedors que han aconseguit dur a terme els seus projectes.

Les nostres reporteres del diari digital, Clàudia Palacio, Ana Sandino i Paula García van poder assistir a diferents activitats que s’organitzaven aquell dia a l’edifici Disseny HUB a Barcelona. En primer lloc, van assistir a un debat on els principals emprenedors socials van tractar el tema de com fer que s’escolti la veu dels joves i empoderar a infants i joves, allà van poder aprendre de la importància que tenen els joves en l’emprenedoria social.

Imatge sobre el debat ChangeMaker,  extreta del Twitter de l’escola Sadako

Més tard, van acudir a un taller, on es van poder reunir amb docents i emprenedors d’altres països, com per exemple Grècia o Holanda, i debatre més profundament sobre l’empoderament dels joves a partir de l’educació a les escoles. Tant les reporteres com els que estaven presents en el taller, van poder debatre i donar diferents opinions sobre els temes tractats anteriorment. Posteriorment, van confeccionar una llista on es plasmaven totes les idees de cada persona, tractades al taller.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.