Visitem l’exposició de Barcelona Flashback

a JR Go

Entrevistem al director del MUHBA, Joan Roca

El passat dimarts 3 de desembre es va organitzar una exposició d’història de la ciutat al Museu d’Història de Barcelona. La professora Núria Almansa fa molts anys que treballa amb el Projecte Patrimonia’m, organitzat per aquest museu.

Fotografia d’una de les sales de l’exposició.

En l’acabar l’exposició, el director del museu va explicar el funcionament de l’esdeveniment.

COM SE’T VA OCÓRRER FER UNA EXPOSICIÓ TAN DIFERENT DE LES ALTRES

El museu feia molts anys que tenia objectes que no podia ensenyar, i perquè fent una bona selecció d’objectes es podia crear una manera de mirar Barcelona. També es va crear perquè es volia aconseguir que, les persones que veiessin l’exposició, pensessin i creessin la seva manera de veure la ciutat.

QUE APORTA ALS JOVES AQUEST MUSEU?

Segons ell: “La curiositat no mor mai i si una cosa és interessant la gent jove sol tenir més curiositat”. L’objectiu del museu és aconseguir que la gent es creï preguntes, ja que si es pot trobar la pregunta, es pot trobar la resposta.

EN UN FUTUR, PODREM TROBAR EXPOSICIONS D’AQUEST ESTIL?

Aquesta exposició és un experiment amb la participació de la ciutadania, per mirar de trobar com fer una exposició ja estable quan es faci la reformació de la casa Padellàs com a casa d’història de Barcelona. Aquesta exposició forma part d’un museu xarxa que té les seus per tota Barcelona: com a l’eix del Besòs, Bon Pastor, Oliva Artés, entre d’altres.

Fotografia de tots els lloc que formen part de la xarxa.

CREU QUE ELS MUSEUS HAURIEN DE TENIR EXPOSICIONS COM AQUESTA?

Els museus avui en dia, són molt diferents. Això sí, els museus de ciutat, com a quits de coneixement i consciència urbana estan creant ara una nova idea de museu de nova generació i que des del MUHBA s’està treballant conjuntament amb altres museus arreu d’Europa.

Fotografia de tots els museus que formen part d’aquesta xarxa.

Hola, em dic Andrea, tinc 15 anys, visc a Barcelona i estudio a FEDAC Sant Andreu. M'agrada passar el temps amb els meus amics i amigues i també m'agrada molt llegir i escoltar música. La meva cantant preferida és Billie Eilish, però també m'agrada el pop comercial. La meva passió és la dança, porto ballant des de que tinc 6 anys. El meu estil de música preferit per ballar és el pop i el hip-hop. El meu instagram és @anndrea.gg

Hola, me llamo Andrea y tengo 15 años, vivo en Barcelona y estudio en FEDAC Sant Andreu. Me gusta pasar el tiempo con mis amigos y también me gusta leer y escuchar música. Mi cantante favorita es Billie Eilish, pero también me gusta el pop comercial. Mi pasión es la danza, llevo bailando desde que tengo 6 años. Mi estilo de música favorito para bailar es el pop y el hip-hop. Mi instagram es @anndrea.gg

Hello, my name is Andrea and I'm 15, I live in Barcelona and I study in FEDAC Sant Andreu school. I like meeting my friends and reading and listening to music. Mi favourite singer is Billie Eilish, but I also like comercial pop. My passion is dancing, I dance since I was 6. Mi favourite style for dance is pop and hip-hop. My instagram is @anndrea.gg