És important l’ensenyament de les ciències actualment?

a Opinem

La ciència ha ajudat a desenvolupar el creixement de l’ésser humà, des de la primera foguera fins al present.

En l’actualitat, la ciència està incrustada en la vida quotidiana i tothom sap la importància d’aquesta, però … És necessari l’ensenyament de les ciències a la nostra societat actual?

La resposta és complexa, entren molts factors i incògnites dins de la mateixa, els quals intentaré esmentar breument.

En el nostre entorn, la ciència i la tecnologia són fonamentals per a la vida quotidiana actual, sense elles no podríem comprendre el món modern, es necessita la cultura científica per comprendre la realitat contemporània a nivell global, així poden obtenir i conèixer certes aptituds necessàries per al dia a dia, simplement el anar a comprar el pa, requereix la presència de l’àmbit científic.

Encara que no ho sembli, la matemàtica i la química no resumeix que és la ciència, ja que no es basa només en el càlcul, sinó que té com a suport el poder beneficiar les persones ajudant-los a comprendre i poder obtenir respostes, això afavoreix el donar veu als debats i els pensaments d’un mateix.

Sabem que actualment seria impossible reprimir la cultura científica a un sol sector de la població a causa que, encara que sigui mínimament, tota persona està informada de temes influents com l’alimentació, la salut, etc …

La conclusió és, que tot i que no s’estudiïn les ciències, ja estan connectades directament a la nostra vida des del nostre naixement i participant en alguns dels nostres sabers per inclusió en la cultura general però la qüestió és, que l’ensenyament de les ciències a la nostra societat actual ens permet el poder expressar-nos, el poder debatre, el obrir la nostra ment, el poder imaginar, el poder somiar i el poder lucrar-se del nostre entorn, donant un nou punt de vista a tot el que ens envolta, donant un nou significat i donant un coneixement acadèmic que obre portes insospitades (no només en el món laboral) així que si, és important el fet d’ensenyar les ciències actualment per poder desenvolupar un món millor.

La imaginació i els somnis es construeixen a partir d’una idea.

Em dic Joan i sóc periodista digital. Sóc una persona que li encanta la lectura de molts generes diferents, destacant la ciencia-ficció i el terror. Considero que sóc un coneixedor del món del cómic i el cinema.

Me llamo Joan y soy periodista digital. Soy una persona que le encanta la lectura de muchos géneros diferentes, destacando la ciencia-ficción y el terror. Considero que soy un conocedor del mundo del cómic y el cine.

My name is Joan and I am a digital journalist. I am a person who loves reading many different genres, highlighting science fiction and terror. I think I am a connoisseur of the world of comics and cinema.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*