Visitem l’exposició “sobre els feminismes!” al CCCB

a JR Go

Organitzen una exposició sobre el feminisme dels anys 70, a través de la fotografía i l’art

Dues de les nostres reporteres junior, van assistir a l’exposició “feminismes!” al CCCB on es dividia en dues seccions. Una de les exposicions  tractava el tema del feminisme dels anys 70 mitjançant fotografies de l’època i obres artístiques. La darrera exposició parlava de les coreografies de gènere mitjançant un format més audiovisual.

L’exposició la qual les nostres periodistes junior van assistir, es dividia en diferents apartats, els quals tractaven diversos temes que acabaven relacionats amb el tema principal: el feminisme dels anys 70. En aquella època es va començar a popularitzar el moviment feminista, i moltes artistes de l’època ho van voler deixar plasmat amb diferents fotografies i obres artístiques.

En aquesta exposició podem veure com es tracten diferents temes dins del feminisme i el punt de vista de les dones de l’època. El punt més tractat de la visita va ser l’apartat: “els dictats de la bellesa” on s’explicava com les dones estaven idealitzades i sotmeses a uns cànons de bellesa estrictes.

També a l’exposició es tractaven altres temes com la sexualitat femenina, molt reprimida en aquella època, els jocs de rol i com la dona era sotmesa a ser mestressa i cuidar la casa. La segona part “coreografies de gènere”, tenia una presentació més audiovisual, on podies escoltar i entendre diferents casos sobre la violència de gènere i com han viscut elles aquesta situació.

Des del nostre punt de vista, ens ha semblat una bona opció per entendre com era el feminisme fa anys i poder comparar-lo amb com és ara. Com a punts positius cal destacar que s’expressava molt bé la idea de cada tema tractat i com es pot veure una clara evolució del feminisme fins a l’actualitat, on aquest fet es pot veure plasmat en una línia del temps explicat per dècades els avenços que ha tingut aquest moviment.

El que menys ens ha agradat, és que hi ha hagut parts les quals es va fer una mica repetitiu, a més a més que si no tens un punt de vista molt artístic hi ha obres que no es podia entendre el context o el significat d’aquesta.

Generalment, recomanem molt aquesta visita, ja que ens ha servit per poder veure amb perspectiva el desenvolupament de tots els àmbits que està present el feminisme i poder apreciar com era l’art i com les dones el volien expressar en aquella època.

Hola, em dic Júlia i tinc 15 anys, estudio a l'escola FEDAC Sant Andreu i faig 4t d'ESO, estic fent l'itinerari humanistic. Visc a Barcelona. Vaig a una academia de dansa.

Hola, me llamo Júlia y tengo 15 años, estudio en la escuela FEDAC Sant Andreu y hago 4to de ESO, estoy haciendo el itinerario humanistico. Vivo en Barcelona. Voy a una academia de danza.

Hello, my name is Júlia and I am 15 years old, I study at the FEDAC Sant Andreu school and I do 4th of ESO, I am doing the humanistic itinerary. I live in Barcelona. I go to a dance academy.