Per què no hauria de desaparèixer la llengua catalana?

a Opinem

El català és una llengua romànica parlada principalment a Catalunya, però també estesa fins al País Valencià i les Illes Balears. Actualment, en la nostra comunitat autònoma, la parlen el 94,4% de la població, encara que aquesta dada varia quan mirem qui la sap escriure o llegir correctament. El català, segons filòlegs, està en perill de desaparèixer, a causa de les influències directes que tenim del castellà. Però, com podem fer per conservar la nostra llengua?

Penso que és important mantenir la llengua perquè és un tret identitari de la nostra comunitat autònoma, com per exemple el País Basc té l’euskera o Galícia té el gallec.

Quan parlem de mantenir una llengua perquè no desaparegui, no només és conservar el seu lèxic o gramàtica, és també mantenir la música en aquesta llengua, la cultura, el cinema, i moltes altres coses on s’utilitza el català. Al cap i a la fi, quan parlem del fet que desaparegui el català, també parlem de què s’esborri per sempre tot el que comporta.

Actualment, hi ha associacions que vetllen perquè se segueixi utilitzant aquesta llengua, o bé per denunciar la discriminació que pateix el català diàriament.

Plataforma per la llengua, és una d’aquestes ONG que treballa per promoure la llengua catalana com a cohesió social. Es troben en diferents àmbits com el socioeconòmic i audiovisual o fins i tot en l’acollida i arrelament lingüístic als nouvinguts. El seu principal objectiu és que el català esdevingui la llengua comuna i defensar els drets lingüístics i culturals.

En conclusió, opino que el català no hauria de desaparèixer perquè seria una gran pèrdua de cultura i tota la riquesa lingüística que comporta la desaparició d’aquesta llengua. Penso que es pot mantenir la llengua entre tots utilitzant-la diàriament en tots els àmbits del nostre dia a dia.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.