Celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau 2020

a Tema del mes

Cada 30 de gener, se celebra el dia internacional de la no violència i la pau

Mahatma Ganghi, va ser un pensador i polític indi, va néixer a l’Índia el dia 2 octubre 1869 i va morir, 30 gener 1940 per una ferida de arma de foc (homicidi), es reconeix per Figura clau en el Moviment d’independència de l’Índia Líder pacifista i de la Resistència no-violenta Fundador del Satyagraha. 

Les escoles de tot el món celebren el DENIP amb diferents actes. 

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són, sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles,conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans, conèixer persones  o els grups que lluiten per la pau i la justícia al món, saber resoldre els conflictes de manera pacífica, i parla amb els professors i alumnes de manera clara i tranquil·la. 

A la nostra escola, FEDAC Sant Andreu per exemple ho celebrem començan per una pregària tots junts al pati de l’escola, i després aquest any vam fer unes caixes amb dones lluitadores i importants. Els alumnes de quart tienen una dona assignada hi havien d’anar a un curs específic i explicar-lis la seva història.

Hola em dic Ainhoa, tinc 15 anys i el gener faig els 16. Vaig a l'escola FEDAC Sant Andreu, i faig l'itinerari A, es a dir, el científic. La meva passió es el ball. M'agraden molt els animals i tinc una gosseta que es diu Numa. Al meu temps lliure m'agrada molt passar temps amb la meva familia i amics.

Hola me llamo Ainhoa, tengo 15 años y enero hago los 16. Soy alumna del FEDAC Sant Andreu , y hago el itinerario A, es decir el cientifico. Mi passion es el baile. Me gustan mucho los animales y tengo una perrita que se llama Numa. En mi tiempo libre me gusta mucho passar tiempo con mis amigos y mi familia.

Hello my name is Ainhoa, I am 15 years old and January I am 16. I am a student of the FEDAC Sant Andreu, and I do the itinerary A (the scientist). My passion is dance. I really like animals and I have a dog called Numa. In my free time I really like spending time with my friends and my family.