Assistim a un taller de ràdio a la Blanquerna

a JR Go

Tres dels nostres periodistes junior, van participar en una classe de periodisme a la facultat de comunicació

El passat 7 de febrer, els nostres joves van anar a la facultat de comunicació i relacions internacionals de la Blanquerna. En primer lloc es van reunir tots els assistents al taller per entrar junts a la universitat.

Un cop allà, Josep Maria Clavaguera, professor de periodisme de la universitat, els hi va fer una breu explicació sobre com redactar una bona notícia en format radiofònic.

Seguidament que els expliqués, van prosseguir a escriure una notícia, la qual havia de ser del mateix dia i de rigorosa actualitat, per a després gravar-la com si estiguessin fent un programa de ràdio en directe.

Durant el taller, va haver-hi una estona de descans abans de gravar les notícies ja escrites.

Els joves es van aclaparar al contemplar l’estudi de ràdio del qual disposa la Universitat de la Blanquerna, era la primera vegada que entraven a una sala similar, i més amb la responsabilitat de fer una gravació radiofònica sense interrupcions. Un cop a l’estudi per torns de grup, es van enregistrar els escrits de cadascú llegint la seva notícia mentre es gravava.

Els nostres assistents van gaudir molt de la llibertat d’expressió que representa la redacció en el format de notícia radiofònica, amb llenguatge col·loquial i sense la necessitat d’un vocabulari molt extens.

Gravació de les notícies a l’estudi de ràdio

Aquest taller ha estat una experiència molt enriquidora pels nostres periodistes junior. Els hi ha servit per aprendre una nova manera de transmetre informació d’actualitat, ja que el format radiofònic era completament nou per a tots tres reporters.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.