Consumir “ibuprofèn” pot ser perjudicial per a la salut?

a Quin Fake!

Hi ha una alerta falsa sobre el consum d’ibuprofèn en persones majors de 40 anys

El Ministeri de la Sanitat, ha desmentit que aquest medicament antiinflamatori tríplica el risc de tenir problemes cardiovasculars a partir d’aquesta edat.

Aquesta alerta, ha estat creada per les pàgines web, i el Ministeri de la Sanitat, ha afegit que una de les coses que s’ha de tenir en compte, en cas de dubte, és la fitxa tècnica del medicament.

El que indica en el prospecte del medicament, és que en tractaments de llarga duració i especialment si es necessiten dosis altes, els pacients amb factors de risc cardiovasculars coneguts, han d’evitar dosis diàries de 2400 mil·ligrams o superiors, no menciona cap mena d’edat.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris explica que no existeix cap risc d’infart o trombosis amb l’ús ocasional de l’ibuprofèn en dosis de 1200 mil·ligrams o menys.

Segons explica Marta Díaz Menéndez, metge internista de l’hospital La Paz-Carlos III de Madrid, és cert que els antiinflamatoris, entre els quals es troba l’ibuprofèn, s’han associat a un augment del risc d’infart, però només en dosis altes de 2400 o més mil·ligrams al dia i en tractaments diverses setmanes.

Pel tant, el risc de tenir problemes cardiovasculars no augmenta en funció de l’edat del pacient, si no dels seus previs problemes cardiovasculars, del temps que duri el tractament i de la quantitat diària que prengui.

Hola, em dic Júlia i tinc 15 anys, estudio a l'escola FEDAC Sant Andreu i faig 4t d'ESO, estic fent l'itinerari humanistic. Visc a Barcelona. Vaig a una academia de dansa.

Hola, me llamo Júlia y tengo 15 años, estudio en la escuela FEDAC Sant Andreu y hago 4to de ESO, estoy haciendo el itinerario humanistico. Vivo en Barcelona. Voy a una academia de danza.

Hello, my name is Júlia and I am 15 years old, I study at the FEDAC Sant Andreu school and I do 4th of ESO, I am doing the humanistic itinerary. I live in Barcelona. I go to a dance academy.