Nova vida al Casal Bascònia

a Actualitat/Vida

Les persones de la tercera edat “saben que no estan soles”

El vicepresident del Casal Bascònia ho té clar: a través d’aquest casal molts jubilats de Barcelona han recuperat la felicitat. Afegeix que gràcies a aquest centre les persones de la tercera edat “saben que no estan soles”.

Bascònia és un dels deu casals d’avis del districte de Sant Andreu. Es tracta d’un espai públic i és gestionat per l’Ajuntament de Barcelona. Per altra banda, és un dels casals més grans de la zona. De fet, un dels trets pel qual és conegut és el seu pati exterior, escenari de múltiples celebracions. Pocs cops hi passaràs pel seu costat sense veure una activitat encisadora i energètica d’aquests avis que donen vida i història al nostre barri. Música, bitlles, converses que et porten a escenaris inèdits… Vida dins d’unes quantes parets. A més, disposa d’un bar-restaurant, una perruqueria i, fins d’aquí poc, un centre de podologia.

Núria Sulé, presidenta del centre, el defineix com un “espai de dinamització per a la gent gran”. De fet, són moltes les activitats que s’hi realitzen. Els nostres avis  poden accedir a tallers d’expressió artística, activitat física, salut, coneixement i recursos: des de la pintura i el patchwork, fins el ioga i les sardanes, passant per la coral i el francès. A més, des de fa 10 anys, s’ofereixen classes d’informàtica. El casal també organitza excursions i viatges al llarg de l’any, ja sigui dins d’Espanya (com ara Galícia o Peníscola) com a l’estranger (Croàcia, Holanda o Dubai, per exemple).

 Jaume Degàs, president del Casal de Gent Gran Bascònia / DGM

Ja en són 2.000 les persones que formen part del Casal Bascònia. No es tracta només de jubilats i jubilades, sinó també de les seves parelles i de persones amb alguna discapacitat. A més, molta gent del barri assisteix a festes que s’hi celebren, com les sardinades i botifarrades.

El Casal Bascònia va néixer el 1988, després de ser durant dècades una granja i, posteriorment, un negoci familiar de producció de maniquins i cavalls de cartró. Ara, després de 32 anys, es troba en una fase de creixement en què es tenen diversos projectes en ment. 

Hola! Em dic Aísha i tinc 15 anys. Visc a Barcelona i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Aquest any he escollit estudiar l'itinerari artístic, per tant ja podeu deduir que m'encanten les arts i la història relacionada amb elles. M'encanta la música i fora l'escola practico percussió. Una altra cosa que m'encanta fer és veure sèries (normalment a netflix) i parlar-ne d'elles sense parar. Fa 7 anys que vaig al cau AEiG Pare Bertran i és com la meva segona família. Si voleu saber una mica més de mi, ho podreu fer a través de les xarxes. Aquí us deixo el meu instagram: aaiishuu

Hola! Me llamo Aisha y tengo 15 años. Vivo en Barcelona y estudio 4º de ESO en la escuela FEDAC San Andreu. Este año he escogido estudiar el itinerario artístico, por lo tanto ya podeis deducir que me encantan las artes y la historia relacionada con ellas. Me encanta la música y fuera la escuela practico percusión. Otra cosa que me encanta hacer es ver series (normalmente en Netflix) y hablar de ellas sin parar. Hace 7 años que voy al cau AEiG Pare Bertran y es como mi segunda familia. Si quereis saber algo más de mí, lo podeis hacer a través de las redes. Aquí os dejo mi instagram: aaiishuu

Hey! My name is Aísha and I'm 15 years old. In live in Barcelona and I study 4th of ESO at FEDAC Sant Andreu school. This year I have chosen to study the artistic itinerary, so you can already deduce that I love the arts and history related to them. I love music so I practice percussion. Another thing I love to do is watch series (usually on netflix) and talk about them without stop. I've been on a CAU for 7 years and it's like my second family. If you want to know a little more about me, you can do it through the networks. Here I leave my instagram: aaiishuu