Descobrim les teràpies amb gossos de la mà d’ACEC

a JR Go

L’associació canina organitza diverses activitats per ajudar a diferents col·lectius

ACEC és una associació dins del món caní que organitza diverses activitats per ajudar a diferents col·lectius mitjançant les teràpies amb gossos.

Una de les teràpies que preparen està destinada a nens i nenes amb diversitat funcional. Aquestes teràpies consisteixen a acompanyar al nen/nena o persona que estigui destinada la teràpia perquè així se senti més relaxada amb l’ajuda dels gossos. A més a més, es treballen objectius determinats com incrementar la mobilitat o les nocions cognitives dels assistents a les teràpies.

En Miquel, monitor de les teràpies amb gossos afirma que “les teràpies podrien estar adreçades a tothom, perquè els gossos són una eina que ajuden a guanyar confiança“. 

Activitat de creativitat amb màscares

La metodologia d’aquest tipus de teràpies es basa en l’aprenentatge a través dels gossos, amb jocs i activitats perquè així la persona que està a la teràpia, arribi a un objectiu final. Sempre intenten adaptar les teràpies a les necessitats personals de cada persona.

La Vivian, monitòria de l’activitat diu “aquestes teràpies funcionen pel fet que els nois i les noies que tenen pors, les vagin superant amb els gossos“.

Passeig dels gossos pel pati del centre

A més a més, les professores dels nens i nenes que assisteixen a aquest tipus de teràpies són claus en guiar als seus alumnes i donar-los suport en tot moment.

La Clara, professora d’educació especial, ens explicava que “la interacció amb els animals és bona, perquè els nens fan ús d’una superioritat positiva fa que per ells sigui una eina per cuidar-los i tractar-los bé”.

En definitiva, aquest tipus de teràpies són beneficioses per tota mena de col·lectius, i a més a més el tracte amb els animals és una nova via per fer teràpies diferents i més didàctiques.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.