Imatge de Ajuntament de Barcelona

La cultura no s’atura per Sant Jordi

a Actualitat/Cultura

Diverses organitzacions han impulsat projectes per donar suport als llibreters

Sant Jordi, una de les tradicions catalanes més famoses també s’ha vist afectada per l’impacte que està tenint el coronavirus a tot el territori. I és que enguany no podrem gaudir d’un dia ple de cultura i roses al carrer. Però, a conseqüència del confinament d’aquesta diada, hem pogut trobar moltes iniciatives per seguir celebrant el Sant Jordi des de casa, i d’una manera més solidària.

Regala cultura

Llibreries obertes, és una nova iniciativa impulsada per Òmnium que consisteix a comprar o regalar llibres per aquest Sant Jordi, però recollir-los a les llibreries repartides per arreu de Catalunya, un cop aquestes estiguin obertes. L’objectiu del projecte és donar suport a les llibreries locals per així que puguin tornar a aixecar la persiana i promoure la cultura i la literatura en català, que també està patint el confinament. Quan compres o regales un llibre a través de Llibreries Obertes l’import d’aquest arriba directament a la llibreria de proximitat que tu triïs. A més a més també es dóna l’oportunitat d’afegir un donatiu per a projectes socials que lluiten contra les conseqüències de la pandèmia. 

#Llibrealaire

El Gremi de Llibreters també ha llançat la seva proposta: que tothom surti als seus balcons, finestres i terrats a llegir en veu alta. És una acció que el gremi ha proposat fer el dijous 23 amb el hastag #llibresalaire, i que es realitzarà a les dotze del migdia i les sis de la tarda. També, han demanat que quan s’acabi la lectura, tothom aplaudeixi i cridi el nom de la seva llibreria de proximitat, per així donar suport a la tasca que fan aquests establiments.

“Adopta una llibreria”

Aquesta és una altra proposta engegada per l’editorial Comanegra, però que ja compta amb la participació set editorials independents més. Aquesta iniciativa ofereix l’oportunitat de comprar online llibres, i donar el 30% de l’import a llibreries de proximitat que el consumidor trii. També es dóna l’oportunitat d’escollir entre rebre la comanda en 3-4 dies, o recollir-la quan acabi el confinament. L’objectiu del projecte és donar suport a les editorials que es troben en una situació precària a causa de la crisi del coronavirus.

De moment, aquesta serà l’única forma que tindrem de gaudir el dia de Sant Jordi, que sens dubte, serà una diada  ben diferent dels altres anys. Però, des de la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes, han marcat el 23 de juliol com a data alternativa per a celebrar Sant Jordi. Així que si la pandèmia avança favorablement, aquest dia es tornarà a omplir els carrers catalans de parades de llibres i roses.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.