La desescalada en quatre fases

a Actualitat/Vida

Es recupera la normalitat gradualment i per províncies

El 4 de maig començarà un procés de quatre fases per tornar a la nova normalitat que durarà fins a finals de Juny. Cada fase estarà composta de dues setmanes, i si la situació no empitjoren i no hi ha un augment de víctimes, en acabar aquestes dues setmanes, es passarà de fase.

FASE 0: Aquesta fase s’iniciarà el 4 de maig, en tota Espanya amb l’accepció de les illes que començaran directament per la fase 1. En la fase 0 els locals amb cita prèvia amb atenció individual podran obrir, els esportistes federats tindran la possibilitat d’entrenar individualment i els esportistes professionals podran tornar als entrenaments bàsics.

FASE 1: Aquesta fase començarà l’11 de maig, es permetrà l’apertura de les terrasses i dels llocs culturals amb un 30% d’ocupació màxima, es podran obrir els hotels però no podran utilitzar les zones comunes i també podran obrir els centres esportius d’alt rendiment, per torns.

FASE 2: Iniciarà el 25 de maig, en aquesta s’ampliarà al 50% l’ocupació dels llocs culturals, estaran permesos els actes a l’aire lliure, amb un màxim de 400 persones aquestes han d’estar assegudes, també s’obriran els cines, teatres i auditoris amb butaca persignada amb una limitació d’aforament d’un terç, i les zones interiors de restaurants i bars s’obriran amb limitacions.

FASE 3: L’última de les quatre fases començarà el 8 de juny, es permetrà la mobilitat general dins de la província, amb la recomanació de l’ús de les mascaretes fora de l’hora i en els transports públics, en aquesta fase obriran també els centres comercials encara que limitant l’aforament al 50% i fixant una distància mínima de separació de dos metres.

Hola em dic Marta, tinc 15 anys i sóc alumna de l'escola FEDAC Sant Andreu, estudio 4rt ESO, en l'itinerari social. Visc a Barcelona, al barri de Sant Andreu i en el meu temps lliure m'agrada veure sèries de tot tipus, i el meu hobby és fer natació i cuinar però també m'encanta la fotografia.

Hola me llamo Marta, tengo 15 años y soy alumna de la escuela FEDAC Sant Andreu, estudio 4rt de ESO, en el itinerario social. Vivo en Barcelona, en el barrio de Sant Andreu y en mi tiempo libre me gusta ver series, de todo tipo, y mi hobby es hacer natación, cocinar pero también me encanta la fotografía.

Hello my name is Marta, I am 15 years old and I am a student of the FEDAC Sant Andreu school, I study 4rt of ESO, in the social itinerary. I live in Barcelona, in the Sant Andreu neighborhood and in my free time I like to watch series and my hobby is swimming, cooking but I also love photography.