Realment rebem una bona eduació sexual per part escolar?

a Opinem

La redacció de Sant Miquel dels Sants i FEDAC Report s’uneixen per debatre sobre l’educació sexual a les aules

Durant aquesta darrera setmana, dues redaccions ens hem unit per crear un debat sobre un tema conjunt: l’educació sexual a les aules. Després de parlar-ne i comentar el que pensem sobre els diversos temes, hem arribat a la conclusió que totes tenim una opinió semblant.

Les escoles haurien de tenir el deure d’ensenyar als alumnes que, per exemple, la regla és quelcom normal i que la gran majoria de les dones la tenen, o també a obrir les ments dels seus alumnes, que hi ha més d’un tipus de relacions que l’heterosexual i que en l’actualitat tothom és lliure a estimar a la persona del sexe que vulgui. A més a més, creiem que és primordial resoldre tots els dubtes sobre sexualitat que poden tenir els alumnes, més enllà de parlar de mantenir relacions d’una forma segura.

També és important que des de ben petits s’eduqui als nens i nenes fomentant la igualtat de gènere i que entenguin que el que fa un nen ho pot fer una nena i viceversa, i que ningú s’hauria de sentir inferior a l’altre sexe. Educar des d’una perspectiva feminista és força important per trencar amb els rols de gènere.

Il·lustració de tres voltes rebel

No creiem que l’escola educa malament, però sí que té un paper essencial i important en l’educació dels nens i nenes i en la seva forma de pensar, és per aquest motiu que creiem que s’han de normalitzar les coses i que és necessari que es facin xerrades de tots els temes.

Fer aquest debat ens va servir per adonar-nos del fet que falta molta educació sexual en les escoles. No és comú que en les escoles es parli de la sexualitat i si se’n parla, és molt poc i tard. Creiem que l’escola és un molt bon mitjà per poder ensenyar als nens i nenes a normalitzar tots els aspectes que la sexualitat comporta. Com més aviat se’n comenci a parlar més fàcil serà trencar amb les estructures que la societat ens imposa com a “correctes”.

Hola, em dic Clàudia i estudio 4t d'ESO a l'escola FEDAC Sant Andreu. Visc a Barcelona i tinc 15 anys. En el meu temps lliure aprofito per veure sèries o quedar amb els amics. També m'agrada molt escoltar música i els meus grups preferits són zoo i oques grasses.. Em considero una persona molt oberta i riallera.

Hola, me llamo Clàudia y estudio 4to de la ESO en la escuela FEDAC Sant Andreu. Vivo en Barcelona y tengo 15 años. En mi tiempo libre aprovecho para ver series o quedar con los amigos. También me gusta mucho escuchar musica y mis grupos favoritos son zoo y oques grasses. Me considero una persona muy abierta y risueña.

Hello, my name is Clàudia and I study 4th ESO in FEDAC Sant Andreu. I live in Barcelona and I'm 15 years old. In my free time I usually watch TV shows and meet my friends. I also really like listen to music and my favouites music bands are zoos and aqueous grasses. I consider myself an outgoing and smiley person.