Halloween o Castanyada?

/
128 views

Dues tradicions que conviuen juntes

A finals d’Octubre, des de molts anys enrere, es celebra la Castanyada. Una tradició del dia 31 d’octubre. Aquesta celebració es fa als territoris de parla catalana però especialment a Catalunya. En aquesta festa s’acostuma a menjar panellets, castanyes, moniatos i fruita confitada.

Per l’altre banda, el Halloween és una tradició que es va originar a terres irlandeses que s’ha estès per tot el món. Sobretot als Estats Units, Canadà i Regne Unit. Per aquests països és una tradició molt important. El Halloween consisteix en que els nens i nenes surten al carrer disfressats de fantasmes, dimonis, esquelets… picant a cases d’altres persones demanant llaminadures i caramels dient “truco o trato”. També es celebra el dia 31 d’octubre.

En el nostre grup de redacció tenim opinions i arguments diferents :

Alguns creuen que Halloween és millor perquè:

. És divertit disfressar-se amb els amics.

. T’emportes llaminadures i caramels per menjar-te’ls després.

. És divertit mirar pel·lícules de por amb la família o amics.

Altres creuen que es millor la Castanyada perquè:

. És divertit fer panellets i després menjar-te’ls.

. No hi ha millor sensació de comprar castanyes al mercat.

. No hi ha res millor que menjar moniatos i fruita confitada.

Redactor Junior

El més recent