Arriba la Festa Major de Sant Andreu!

33 views

La festa va ser diferent d’altres anys com a conseqüència de les noves precaucions per Covid-19

El passat divendres, 27 de novembre, va començar la Festa Major del barri de Sant Andreu.

Durant tres dies es van celebrar les festes del barri, amb activitats entretingudes per membres de totes les edats. Les activitats no es van realitzar com sempre s’havien realitzat, algunes es van fer telemàticament o directament no es van fer

Algunes activitats com el pregó de la festa major, la diada castellera, les representacions teatrals/musicals, la participació dels trabucaires i dels geganters, el correfoc,… no es podien veure des dels carrers, sinó que es van poder viure a través del canal de YouTube de la Comissió de Festes de Sant Andreu.

Tots els gegants de Sant Andreu van anar a la plaça Orfila el mateix diumenge i van estar exposats alguns dies a la parròquia d’Orfila, però no es va fer la típica cercavila. Tampoc es va instal·lar la carpa a Can Fabra i va ser cancel·lada l’activitat preferida dels infants: la fira.

La nostra escola, FEDAC Sant Andreu, participa cada any a la cercavila portant els gegants de l’escola, el Tomàs i la Tomasa, junt amb altres gegants del barri. Però aquest any no s’ha pogut fer, encara que han estat exposats a una sala de l’escola. 

El dilluns 30, dia de Sant Andreu, a les 21h les campanes van repicar per acomiadar aquesta Festa Major tan atípica.

Tot i així, l’emoció es va sentir entre els veïns i veïnes de Sant Andreu.

Per: L. González i M. Guerra

El més recent