”Penso que com més persones s’apliquin la vacuna, el tema anirà a millor”

60 views

Un visitador mèdic que ha estat a primera línia de la pandèmia, ens dóna resposta a unes preguntes sobre la malaltia, la Covid.

Penses que el confinament iniciat durant el març del passat any 2020 va començar quan tocava? Penses que hauria d’haver començat abans?

Tenint en compte les circumstàncies en les quals ens trobem actualment, crec que el confinament va començar més tard del que hauria d’haver començat. Tenint en compte les passes que feien els països estrangers, considero que hauria d’haver començat en el moment en què van aparèixer els primers casos de pacients amb contagiats amb Covid.

Trobes adequat un confinament de deu dies per a aquelles persones que donen positiu, i els seus contactes? 

Sí. En línies generals, s’ha demostrat que deu dies són suficients per tal de fer fora el virus del nostre organisme. Crec que seria important verificar amb una prova PCR negativa.

Consideres adequades les restriccions de seguretat aplicades a Catalunya fins el 7 de febrer? Creus que hi ha possibilitats que es tornin a ajornar?

Les mesures aplicades són necessàries perquè les dades de contagi ho diuen així. Però, potser, quan arribi la data de finalitat, es tornin a ajornar. Tot dependrà de com hagi avançat la situació, i de l’avaluació que es realitzi.

Consideres possible la probabilitat que es torni a plantejar un nou confinament d’aquí a un futur no molt proper?

Tot dependrà en el moment precís de la situació en la qual ens trobem: nombres de pacients a les UCIS dels hospitals, i saturació a aquest nivell.

Quines són les mascaretes que trobes més adients d’utilitzar, i per què?

Les mascaretes que s’ha demostrat que protegeixen tant al que se la posa, com als del seu voltant, és la mascareta FFP2.

Quant temps creus que es trigarà en que tothom torni a estudiar o treballar de manera totalment habitual?

Penso que com més persones s’apliquin la vacuna, el tema anirà a millor. Els professionals mèdics opinen que quan s’aconsegueixi la immunitat de grup (el 70% dels vacunats), és quan ens acostarem a portar una vida més normalitzada. Crec que és possible que en diversos moments de la nostra vida, es plantegi la necessitat de fer ús de la mascareta, ja que protegeix d’altres malalties.

Com creus que s’ha portat la situació fins ara? Creus que anirà com fins ara en el futur, o creus que es realitzaran modificacions?

En general, tothom està intentant portar la situació de la millor manera, i tots estem posant de la nostra part. Hem de pensar que estem en una pandèmia mundial, que afecta a tots els països. Penso que s’hauran de realitzar modificacions, ja que s’aprèn del dia a dia.

Per: E. Baró i R. Gómez-Olivé

Redactors Juniors

,

El més recent