Què s’ha fet aquest any pel dia de la dona?

63 views

Manifestació artística al Centre Cívic en motiu del 8M

Cecilia Bustos ha creat una manifestació artística pel 8M a causa d’aquest any tan peculiar. La seva Exposició s’anomena “Mani dibujada” i està exposada al Centre Cívic de Sant Andreu.

Quin ha estat el teu propòsit amb aquesta activitat?

Al principi només vaig pensar en la part artística, però em vaig adonar de com m’agrada descobrir tot el que ha anat generant aquest moviment des que va començar a funcionar, com per exemple que les escoles s’interessen, o el fet de pensar que aquesta activitat pot arribar a generar que les noies i els nois es preguntin coses, com què vol expressar aquest dia i que aquest moviment pugui servir per a parlar sobre el feminisme i desigualtats de les dones em va semblar molt interessant.

Com se’t va acudir la idea?

Quan em van proposar fer una activitat il·lustrada per a la manifestació del 8 de març és quan se’m va acudir fer unes plantilles perquè cada persona pogués participar, se les pogués descarregar i fer aquesta manifestació. La gràcia és que cadascú es pogués fer el seu propi personatge a través dels meus dibuixos; així, d’aquesta manera podien intervenir en el que volguessin, enviar-los al Centre Cívic de Sant Andreu i fer l’exposició amb això.

Per què vas decidir agafar aquests cossos i forma per als personatges?

La intenció va ser fer cossos amb diversitat de forma, ja que la meva idea era que cadascú pogués intervenir en el que volguessin i fer el seu cos i persona a la seva manera. Com més diversitat hi hagi, millor i benvinguda.

Què et sembla que hagin col·laborat noies i nois d’escoles?

Em vaig sorprendre perquè la veritat és que no pensava que anaven a participar tantes escoles i generar tant. De fet, em va fer molta il·lusió perquè va participar l’escola on jo tinc la meva botiga, que es troba a Rubí, un petit poble. I a sobre pensar que hi hauria tanta diversitat de gent jove participant i que d’alguna manera es trobarien aquí, ha estat molt bonic.

Per quin motiu vas decidir fer-ho al barri de Sant Andreu?

Va ser perquè jo ja havia participat en una altra exposició aquí fent ceràmica amb altres artistes i, com que tinc un bon vincle amb el Centre Cívic i mai he perdut el contacte, vaig decidir explicar-los la meva idea.

Per què creus que és important continuar reivindicant-nos i parlant del feminisme?

Crec que és molt important, sobretot amb els adolescents i amb els nens fer aquest projecte, ja que estava dedicat a ells. I crec que és important que ja des de petits  ens preguntem sobre quina és la situació de la dona a la societat, quins són els drets que ens falten aconseguir i per què passen les coses.

Us animem a visitar aquesta exposició que es troba disponible al  Centre Cívic  de 9 a 14 i de 16 a 21 h a l’espai Àrea 10.76, al punt d’informació i, sinó, podeu mirar més informació a l’Instagram de la creadora: “@silbandobajitoceramicas”  o al del centre: @ccsantandreu.

Per: J. Llurba

Redactor Junior

El més recent