Daniel Tejero: “L’ambient va ser molt bo i vam conèixer coses dels companys i professores que no sabíem”

Els alumnes Daniel Tejero, Iker Doñate i Pol García han passat una setmana a Bulgària gràcies al projecte ERASMUS+ i tenim l’oportunitat que ens expliquin com han viscut aquesta experiència.

Com van ser els viatges en avió?

Daniel: Per anar ens vam haver d’aixecar molt d’hora, estavem molts nerviosos però el vol va anar molt bé i una vegada vam aterrar ja se’ns van anar els nervis. 

Quin tipus de rutes vau fer?

Iker: Vam fer rutes sobretot culturals per Bulgària, vam visitar esglésies, museus, mesquites, sinagogues, i vam caminar una mitjana de 16km per ruta. 

Com era l’escola que vau visitar?

Pol: L’escola era molt més gran que la nostra, tenia varies plantes i diferents espais per fer diferents coses com esport, o una sala d’exposicions i ens va agradar molt. 

Quins horaris vau seguir?

Daniel: Ens aixecàvem bastant d’hora i ens prepàravem per esmorzar al bufet de l’hotel i fer l’activitat que tocava aquell matí amb l’escola o la ruta que anéssim a seguir, i per la tarda generalment ens deixaven temps per anar a prendre alguna cosa i estar amb els amics dels altres països i després tornar cap a l’hotel per sopar sobre les vuit i pujar cap a l’habitació. 

Què va ser el que més us va agradar?

Iker: El que més ens va agradar va ser l’ambient que vam trobar al arribar i durant tota la setmana, tots han estat molt oberts a nosaltres i amb molta il·lusió de viure l’experiència. 

Us va costar relacionar-vos?

Pol: No ens va costar gens ja que ens vam saber defensar amb el nivell d’anglès que tenim i quan no enteniem alguna cosa també podiem recorrer als gestos per parlar amb tothom. 

Creieu que l’experiència us ha ajudat a reforçar vincles entre vosaltres i amb les professores?

Daniel: Definitivament, ja que hem tingut un ambient molt bo en tot moment i això ha fet que coneguem coses dels demés que no sabíem. 

Què heu après de l’experiència?

Iker: La veritat que ens ha sorprès molt que en una setmana haguem pogut aprendre una mica de com viu la gent de cada país o les costums que tenen, per exemple ens vam fixar que les italianes corrien molt més ràpid que nosaltres o que els polonesos eren més tancats a la hora de relacionar-se amb la resta d’alumnes. 

Repetirieu l’experiència?

Daniel: Definitivament repetiria ja que la convivència és increíble, també ho és descobrir una nova ciutat que al final és la base d’aquest projecte, i sobretot conèixer gent nova i tenir l’oportunitat de viure experiències amb ells i elles que sempre és positiu. 

Pol: Jo també, ja que ha sigut una experiència molt divertida i hem après bastant anglès.

Iker: Estic seguríssim que si tingués l’oportunitat ho faria una altra vegada, visitar noves cultures, conèixer la seva història i el seu idioma és molt interessant i sens dubte ho repetiria. 

Què recomanarieu a la gent que anirà més endavant?

Pol: Els recomanaríem que no es posessin nerviosos, que realment és molt fàcil comunicar-se amb la gent i que ho gaudeixin molt perquè és una oportunitat única. 

Redactors Juniors

,
close