Es reprèn l’Erasmus + a l’escola

El programa de viatges per a joves

Erasmus + és un programa de la Unió Europea que permet als joves d’algunes escoles poder viatjar amb la finalitat de conèixer noves cultures mitjançant la pràctica de la llengua Anglesa durant set dies

A l’escola FEDAC Sant Andreu es va introduir aquest projecte fa dos anys. Va donar l’oportunitat a alumnes de 1r i 2n d’ESO de poder participar en un programa de mobilitat, i d’aquests, 12 de cada curs van ser escollits segons uns requisits determinats prèviament.

Erasmus +, un intercanvi cultural organitzat per la Unió Europea.

La destinació dels alumnes de 1r que participaven en l’intercanvi era Polònia i pels de 2n eren Bulgària, Itàlia, Macedònia i també Polònia. A cada un d’aquests viatges anirien 3 alumnes acompanyats de 2 professors.

Els primers a viatjar haurien sigut tres alumnes de 2n, que anaven a Macedònia. Allà es trobarien amb nens i nenes de Macedònia i també d’altres països que els hi hagués tocat aquella destinació. Malauradament aquest viatge va haver de ser anul·lat a causa de la situació de la COVID-19 que no va permetre viatjar amb total seguretat.

Després de dos anys convivint amb la COVID-19 s’hi ha aconseguit reprendre aquests viatges. A causa de la situació actual s’han hagut de modificar algunes de les característiques d’aquest projecte; la característica més notòria que presentava era conviure les 24 hores del dia amb una de les famílies que també participés en el projecte, actualment, aquesta s’ha canviat a haver de passar els set dies en un hostal, hotel o apartament.

Les mobilitats han començat tant a FEDAC Sant Andreu com a les altres escoles que anteriorment participaven en el projecte. Ara, el 16 d’octubre, tres companys de la nostra escola, han viatjat amb l’acompanyament de dues professores de l’escola a la capital de Bulgària, Sofia. Durant l’any s’espera poder fer tots els viatges programats, i si és així, anirem publicant entrevistes i articles explicant les experiències dels nostres companys.

Redactors Juniors

, ,
close